Učiteljski tečaj

Učiteljski tečaj

Vabljeni na INTENZIVNI  6-MESEČNI UČITELJSKI TEČAJ JOGE (300 ur) z začetkom 16. OKTOBER 2021.
 
Tečaj Postani učitelj joge je sestavljen v skladu z mednarodnimi standardi Yoga Alliance (RYT) in JZS (Joga združenjem Slovenije).
 
Diploma: Po zaključku tečaja prejmete diplomo za učitelja Hatha joge, ki ima opravljenih 300  ur v skladu z mednarodnimi standardi Yoga Alliance (RYT) in JZS
 
Lokacija: Nataraja Joga Studio, Resljeva 1, 1000 Ljubljana
 
Program izvaja: NATAŠA RHIND-TUTT (certificirana učiteljica joge 500 ur) (Nataraja Studio
 
Kdaj: Tečaj bo potekal 13 vikendov.
 
datumi predavanj:
 
16. in 17.10.
23. in 24. 10. JZS (skupno predavanje, Zgodovina joge, on-line)
 
6. in 7. 11.
20. in 21.11. 
 
11. in 12.12.
 
8. in 9.1.
29. in 30.1.
 
12. in 13.2.
 
5. in 6.3.
19. in 20.3.
 
2. in 3.4.
 
17.4.
 
1-3 dni vstop na Joga festival (junij 2022) 
   
   
Vpisni pogoji tečaja Postani učitelj joge:
 • osebni razgovor (v kolikor ne živite v Ljubljani, pogovor lahko poteka po telefonu)
 • kratek življenjepis v elektronski obliki
 • min 4. stopnja izobrazbe (končana poklicna šola): kopija dokazila o končani izobrazbi
 • starost 18 let: kopija dokumenta z datumom rojstva
 • izpolnjena prijavnica, ki vam jo pošljemo po e-malu
 • predhodna redna vadba joge vsaj 1 leto
Dokumente pošljite po elektronski pošti. Trajanje programa: 300 ur Okviren program – Postani učitelj joge:
 • Jogijske prakse: asane, pranajama, meditacija, mantre, mudre, bandhe
 • Predavanja: filozofija joge in zgodovina, anatomija in kineziologija, astralna anatomija, ayurveda
 • Pedagogika in didaktika: učne metode, priprava jogijske ure, demonstracija, opazovanje, asistiranje, odnos učitelj-učenec
 • Joga kot življenjski slog
  • Zgodovina joge in klasična jogijska besedila 
  • Anatomija in Kineziologija
  • Osnove športne medicine in prve pomoči 
Na tečaju poleg Nataše gostujejo še gostujoči učitelji:   indijski ayurvedski zdravnik, učiteljica Joge smeha, učiteljica Kundalini joge, predavateljica zgodovine joge, zdravnica za anatomijo, gostujoč učitelj iz tujine in še in še.
Program in informacije dobite pri učiteljici. Z veseljem vam odgovorimo na dodatna vprašanja. Pošljite e-mail ali nas pokličite. 
 
NATAŠA RHIND-TUTT, 041 348 251, natarajastudio@icloud.com
 
Toplo vabljeni!
 
 
 

MANIVANNAN RAMASAMY, B.A.M.S. – diplomiran zdravnik Ayurvede

Dr. Mani izhaja iz družine klasičnih zdravnikov. Sprva je bil prepričan, da bo študiral alopatsko medicino. Usoda pa ga je pripeljala na precej drugačno pot.Njegova mati je zbolela za artritisom. Oče (klasični zdravnik) jo je zdravil dve leti, a ni ozdravela. Svetovali so ji zdravljenje z Ayurvedo. Po šestih mesecih ajurved. zdravlj. se je materi začelo zdravje vračati. To je naredilo na Dr. Manija močan vtis in odločil se je, da bo postal ajurvedski zdravnik. Doštudiral je na eni najboljših ajurvedskih univerz, The Tamil Nadu dr. M. G. R. Medical University. Za odhod v tujino se je odločil po astrološkem nasvetu iz Djotisha, indijske astrologije, ki je v Indiji izredno spoštovana in upoštevana. V Slov.dela in živi že 5 let.   
    
GORDANA MOJSILOVIČ – učiteljica Ashtanga Vinyase joge
Z jogo sem se srečala v začetku leta 2004, v (že) zrelih letih in po težjem zdravstvenem zapletu, ko je bilo potrebno telesu vrniti energetsko ravnovesje in moč ter nevtralizirati psihične posledice travmatičnega zdravljenja. Najprej je prakticirala zahtevnejšo, dinamično jogo, kasneje vedno več Ashtanga Vinyasa jogo. Leta 2008 je naredila učiteljski tečaj pri Jani Colonna. Pri izvajanju svoje vadbe se zgleduje po načinu učenja Lina Miele, znanega učitelja Ashtanga Vinjasa joge. Ker je praksa precej zahtevna, jo prilagaja skupini. Po določenem času se preide na Mysore način vadbo, kar pomeni, da učenci asane izvajajo samostojno, učitelj s poravnavo pomaga, da so položaji izvedeni čim bolj pravilno.
        
KATARINA HOHNEC – učiteljica Kundalini joge
Leta 2008 je pridobila naziv učiteljice kundalini joge I. stopnje v šoli Kundalini joge Amrit Nam Sarovar v Franciji pri Karta Singhu.Od takrat vadbo kundalini joge tudi samostojno poučuje. Z marcem 2010 je nadaljevala s študijem kundalini joge za učitelje II. stopnje. Njeno delo in življenje od leta 2011 širijo in bogatijo tudi tehnike Sat Nam Rasayan, katere v Ljubljani poučuje Har Darshan Kaur Neubauer iz Hamburga, ki je že 26 let tudi učiteljica Kundalini joge. Je diplomirana fizioterapevtka  zaposlena na Ortopedski kliniki v Ljubljani. 
 
VLADIMIR  JANC – Gong 
Rodil se je v Sevnici, v domači hiši. Že od malega je rad tolkel po raznih kantah in bližnjim kravžljal živce. Poslanstvo je nadaljeval kot bobnar v rock skupini. Najbolj je bil ponosen , ko je ugotovil, da lahko svoje grlo uporablja še za kaj drugega kot za kričanje; začel je  obiskovati  ure solopetja in  kasneje sodeloval v opernem zboru ljubljanske opere. Med dopustom na morju je prvič slišal gonge. Začel je redno zahajati na Iž in tam spoznavati razna ezoterična znanja. Popolnoma so ga prevzeli in mu predstavljali ter razširjali glasbeni spekter. Izobraževal se je pri različnih mojstrih: Mileni Markovski, Aidanu  McIntayre in Donu Conreaux. Danes pa svoje znanje poglablja v Pretnerjevi šoli za bioterapevte. 
 
EVA KRAŠ – učiteljica Joge smeha

Eva Kraš se je z jogo smeha prvič srečala v Rishikeshu (Indija) leta 2017, ko je zaključevala tečaj za učiteljico meditacije in se vanjo takoj zaljubila. Zato je leto kasneje zopet odpotovala v  Indijo ter pridobila znanje za učitelja "Joge smeha" pri ustanovitelju, Dr. Madanu Katarii. 

 Eva je tudi učiteljice Hatha Joge ( Nataraja studio). Za seboj ima tudi izkušnjo 10-dnevnega meditacijskega umika ( Vipassana) in pa  šolanje iz osnov budistične  meditacije (Nepal). Med drugim je mojstrica Reikija, opravila pa je tudi tečaj  NLP praktik. 

 Po vseh raznovrstno nabranih izkušnjah meni, da je smeh tisti ključni element, ki nam v vsakodnevnem življenju lahko dodatno pomaga ne samo pri tem, da nas globinsko sprosti s svojimi pozitivnimi učinki,  pač pa morda še bolj bistveno- z elementi igrivosti razbija resnost našega pogleda - tako na nas same, kot na svet.  Joga smeha je unikaten pristop, ki nam lahko zelo pomaga in se izvrstno dopolnjuje z vsemi ostalimi načini, s katerimi si pomagamo ustvarjati življenje mirnejše in lepše.

 
KATRA KODELA 
je diplomirana psihologinja in plesalka. Znanje anatomije in biomehanike si je pridobila z izobraževanjem na Inštitutu za Franklin metodo, kjer je končala 3-letni študij (2005-2008). Leta 2007 je opravila izobraževanje za vodenje pilatesa po Stott-u, od 2012 pa tudi licenco pri Fitnes zvezi Slovenije. Vodi skupinske in individulane vadbe pilatesa in franklina, izvaja delavnice na temo pravilnega in zdravega gibanja, sodeluje na konferencah plesne medicine, predava funkcionalno anatomijo in nudi terapevtske masaže.
 
LUČKA JAGODIC dr. medicine, srečali jo boste kot predavateljico anatomije in prve pomoči. Njena predavanja anatomije so izredno zanimiva.
 
TINA KOŠIR MAZI
proučuje jogo skozi lastno prakso in tudi študij. Azijske duhovne tradicije so jo zanimale že od malega. Svoj dodiplomski študij filozofije in primerjalne književnosti je zaključila z diplomsko nalogo o Bhagavadgiti, za katero je prejela fakultetno Prešernovo nagrado. Trenutno končuje doktorski študij, v okviru katerega raziskuje indijsko filozofijo (posebej se posveča kašmirskemu šivaizmu).
 
JOGA FESTIVAL
V letu 2022 Nataraja joga studio organizira 2.Nataraja joga festival. Za vse udeležence Učiteljskega tečaja je udeležba na joga festivalu brezplačna (sami si pokrijete stroške bivanja (če ostanete vse 3 dni) in seveda hrano, pijačo in masaže. Joga festival bo organiziran v juniju 2022 kjer se bodo tudi podelile diplome za zaključek šolanja. 

 

 

Prijavi se na naše e-novice

* obvezna polja

Vaše podatke bomo uporabili za namene obveščanja o dogajanju v studiu in informacijami povazani z njegovim delovanjem. Če želite še naprej prejemati e-obvestila Vas prosimo, da označite spodnje polje:

Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite, tako da kliknete na povezavo za odjavo od prejemanja obvestil na dnu vsake e-pošte, ki vam jo pošljemo, ali prek naslova natarajastudio@icloud.com.

Za pošiljanje obvestil uporabljamo storitev Mailchimp. S prijavo nanje se zavedate, da bodo vaši podatki shranjeni in obdelovani na Mailchimpu po politiki zasebnosti opisani tukaj.

© 2019 Nataraja Studio - Vse pravice pridržane | Produkcija: Sloway spletne rešitve