Nike Kobal

Diplomirana komunikologinja (2010), ki poleg joge išče navdihe v izdelovanju naravne kozmetike in najrazličnejših ročnih spretnosti, ki imajo skupno besedo – sonaravno. Je zvesta podpornica dobrim in družbeno odgovornim idejam, medčloveškemu povezovanju, sočutju in ljubezni do narave.
 
Joga jo spremlja že od mladosti, zato je leta 2013 prakso (Vinyasa) poglobila z 200 urnim učiteljskim tečajem v Agniyoga school (RYS 200), tam pa odkrila ljubezen do poučevanja (kot pravi je bolje rečeno – predaje lastnih izkušenj drugim). Tudi kot mama je iskala načine kako bi jogo skozi igro in povezovanje približala otrokom. Ideje in neizmerno veselje do tega ji je dala mednarodna zveza Rainbow Kids Yoga (Yoga for children and Famillies), kjer je marca 2014 v Gratzu opravila tečaj. Aprila 2016 se bo izteklo tudi njeno drugo izobraževanje na področju Hatha joge pri šoli Jogado (RYS 200).
 
”Moja jogijska pot se je iz čistega raziskovanja pojavila že v mladosti. Tekom let sem spoznala kako učinkovito deluje. Telo primerno krepi in razteza, da se počutimo lahkotnejši. Mentalno pomaga osredotočati, kar nam daje zagon za stvari, ki jih radi počnemo v življenju. Umirja naš um in uči živeti v koraku s časom in bližnjimi, s širšim in bolj sočutnim pogledom na svet.
 
Najbolj pomembno je to, kako poglobljeno izvajamo prakso. Ne gre le za asane in trening telesa temveč za pozornost in potrpežljivost, ki jo pri izvajanju treniramo. Svojo vadbo prilagajam vadečim, odprta sem za vprašanja. Želim, da se po vadbi dobro počutimo in da nas napolni. Vanjo, poleg položajev, vključujem tudi elemente dihalnih tehnik, koncentracije, meditacije ter globoko sproščanje ob koncu. V tem se (skozi moje oči) praksa joga tudi razlikuje od ostalih fizičnih vadb. Osredotočenost iz zunaj prenese navznoter, na lasten dih, občutke, misli.. Z vsako vadbo se torej učimo zavedanja in prisotnosti v danem trenutku in kako to ravnovesje ohranimov vsakdanjem delovanju.” 

Prijavi se na naše e-novice

* obvezna polja

Vaše podatke bomo uporabili za namene obveščanja o dogajanju v studiu in informacijami povazani z njegovim delovanjem. Če želite še naprej prejemati e-obvestila Vas prosimo, da označite spodnje polje:

Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite, tako da kliknete na povezavo za odjavo od prejemanja obvestil na dnu vsake e-pošte, ki vam jo pošljemo, ali prek naslova natarajastudio@icloud.com.

Za pošiljanje obvestil uporabljamo storitev Mailchimp. S prijavo nanje se zavedate, da bodo vaši podatki shranjeni in obdelovani na Mailchimpu po politiki zasebnosti opisani tukaj.

© 2019 Nataraja Studio - Vse pravice pridržane | Produkcija: Sloway spletne rešitve