DAMIJAN ZAJC: Švedska masaža telesa, Terapevtska masaža, Maderoterapija in Refleksoterapija - Nataraja joga studio

DAMIJAN ZAJC: Švedska masaža telesa, Terapevtska masaža, Maderoterapija in Refleksoterapija

DAMIJAN ZAJC: Švedska masaža telesa, Terapevtska masaža, Maderoterapija in Refleksoterapija

DAMIJAN ZAJC: Švedska masaža telesa, Terapevtska masaža, Maderoterapija in Refleksoterapija

Švedska masaža bo pomirila vaš živčni sistem ter vam dala občutek sproščenosti in lahkosti. Manj bo anksioznosti in različnih napetosti v telesu zaradi česar boste tudi manj depresivni.

 

Take vrsta masže pospešuje cirkulacijo krvi s tem pa pretok kisika in hranilnih snovi po telesu, zaradi česar boste imeli več energije. Stimulira se vam limfni sistem, ki iz telesa odvaja odpadne snovi.

 

Če trpite zaradi krčev bo masaža pomagala tudi na tem področju, z njo pa lahko obvladujete tudi stanja kot je npr. artritis.

 

Masira Damijan Zajc, certificiran maser klasične švedske masaže.

Klasična masaža:

Klasična masaža je obdelava mehkih delov telesa. Učinkuje na celotno telo, zlasti pa na mišice, kožo, živce, obtok krvi in limfe ter izboljšuje splošno počutje.

Za klasično masažo ni potrebno čakati bolečin, vendar se za njo odločite že prej, lahko se pridete na masažo odpočiti od napornega dneva in si nabrati pozitivne energije.

Redna klasična masaža celotnega telesa je eden od najboljših načinov preprečevanja bolezni, ki so posledica stresa ali poškodb.

 

Refleksoterapija:

Refleksoterapija je oblika zdravilske metode, pri kateri s pritiskanjem točno določenih točk (refleksnih con) na stopalih, dlaneh in ušesih vplivamo na sproščanje in ravnovesje celotnega telesa. S fizičnim pritiskom na refleksne točke izzovemo refleks, ki preko živčnih in drugih impulzov vzpodbudi proces samozdravljenja organizma. Refleksoterapijo delimo na refleksna masaža stopal, protibolečinska terapija, metamorfna tehnika ter tehnika refleksnih točk čaker.

Refleksna masaža stopal je priporočljiva kot preventivna metoda za vzdrževanje zdravja, terapevtsko pa pomaga pri naslednjih težavah:

 

• z žlezami z notranjim izločanjem

• na splošno za povečanje odpornosti s kožo

• (ekcemi, izpuščaji, luskavica)

• s hrbtenico (napetost mišic, išias, bolečine v križu, vratu ali v kateremkoli delu hrbtenice)

• z nespečnostjo

• pri živčnosti in mišični napetosti

• z zobmi in dlesnimi (vnetja, paradentoza)

• z zaprtjem

• s ponavljajočimi vnetji mehurja ali ledvic

• z astmo

• z glavoboli

• s sklepi (boleče rame, kolki, kolena, gležnji, komolci ali zapestja)

• z jetri ali žolčnikom

• jajčniki in maternico

• z zanositvijo

• pogostimi prehladi, virozami ali anginami

 

Protibolečinska refleksna terapija:

To je terapija, pri kateri s stimuliranjem nevroloških točk sprožimo v telesu mehanizem, ki deluje protibolečinsko, kar pomeni, da se odpravi gibalna ali funkcionalna motnja, ki jo je povzročila moteča bolečina.

Tehnika je posebno učinkovita pri bolečinah v križu, v vratu ali ramenih, v rokah ali nogah, v ledveno-križnem predelu, pri težavah z zobmi.

 

Metamorfna tehnika:

 

Čudovita, preprosta in izjemno učinkovita tehnika samozdravljenja, notranje preobrazbe in osebnega razvoja. Že sama beseda metamorfoza pomeni preobrazbo, spremembo. Zato je primerna za vse, ki si želite pozitivnih sprememb.

Z nežnim kroženjem po refleksnih conah hrbtenice na stopalih, dlaneh in na glavi sprostimo in spodbudimo ujeto življenjsko energijo, ki sproži notranjo in trajno preobrazbo. Vse spremembe se zgodijo naravno in spontano – stari negativni vzorci in travmatične izkušnje, ki nas omejujejo, se osvobodijo, preobrazijo ali opustijo. Tako lahko oblikujemo nove vzorce, ki podpirajo naše življenjsko poslanstvo.

 Metamorfna tehnika je metoda, s katero lahko:
– ozdravite bolezni,
– odkrije vaše potenciale,
– osvobodite svoje travme in strahove,
– razrešite negativne vedenjske vzorce in prepričanja,
– spremenite vaš način razmišljanja in delovanja,
– postanete bolj odločni, samozavestni
– lažje premagujete stres in vsakodnevne napore in
– se povežete s sabo in svojim življenjskim poslanstvom.

 

Tehnika refleksnih točk čaker:

Pomemben vidik refleksoterapije je učinek na energijske centre v človekovem telesu – čakre. Čakre so energijski centri, ki telesu pomagajo pri povezovanju z univerzalno kozmično energijo. Obstaja sedem glavnih čaker, ki so vezane na vertikalno os človeškega telesa.

Vsaka od sedmih čaker je na telesu tam, kjer so glavni živčni pleteži in napaja organe fizičnega telesa z energijo. Stanje čaker določa naše psihično stanje in stanje našega duha, od njihovega delovanja pa so odvisna tudi čustva in volja. Vse čakre so povezane z žlezami z notranjim izločanjem in vsaka ima svojo barvo.

 

Delujoče čakre omogočajo presnovo velike količine energije iz univerzalnega energijskega polja. Bolezen v telesu povzroča blokiran pretok energije. Refleksoterapija omogoča, da z masažo con na podplatih ali dlaneh, ki ustrezajo glavnim čakram, le te odpremo. Pri tem uporabljamo metodo vizualizacije barv, metodo dobre namere in metodo pospeševanje (zaviranja) vrtenja. Z masažo con, ki ustrezajo glavnim čakram le te vzpodbudimo k pravilnemu delovanju, s čimer odpravimo blokado pretoka energije in popravimo porušeno  energijsko ravnotežje. Na ta način neposredno učinkujemo tudi na telesne organe, ki jih čakre oskrbujejo in na druge aspekte človeka (čustva, volja). Zaradi stresa ali strahu lahko pride do blokad določenih čaker, kar lahko pripelje do bolezni.

Pri tehniki refleksnih točk čaker s palcem rahlo krožimo na mestih čaker na stopalih in dlaneh. S tem dosežemo uravnoteženo delovanje posamezne čakre. Če hočemo v svojem življenju ustvariti ravnovesje med razumom, voljo in čustvi,  moramo uravnovesiti, izenačiti in uskladiti delovanje svojih čaker.

 

 

 

 

Prijavi se na naše e-novice

* obvezna polja

Vaše podatke bomo uporabili za namene obveščanja o dogajanju v studiu in informacijami povazani z njegovim delovanjem. Če želite še naprej prejemati e-obvestila Vas prosimo, da označite spodnje polje:

Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite, tako da kliknete na povezavo za odjavo od prejemanja obvestil na dnu vsake e-pošte, ki vam jo pošljemo, ali prek naslova natarajastudio@icloud.com.

Za pošiljanje obvestil uporabljamo storitev Mailchimp. S prijavo nanje se zavedate, da bodo vaši podatki shranjeni in obdelovani na Mailchimpu po politiki zasebnosti opisani tukaj.

© 2019 Nataraja Studio - Vse pravice pridržane | Produkcija: 2digital spletne rešitve