Vprašanja in odgovori - Nataraja joga studio

Vprašanja in odgovori

Vprašanja in odgovori

1. KAJ JE JOGA?

Beseda joga izvira iz sanskritske besede yuj katere pomen je povezati, združiti in se pogosto interpretira kot “enost”.

Joga ni religija, temveč znanost o telesu, umu, zavesti in duši.

Joga je skupina fizičnih, mentalnih in duhovnih praks in disciplin, ki izvirajo iz Indije. Je sistematičen zavesten proces in metodologija za osebni razvoj na vseh nivojih; fizičnem, duhovnem, intelektualnem, čustvenem, socialnem, okoljskem in poklicnem.

 

2. KAJ POMENI NAMASTE?

Namaste je tradicionalni pozdrav, ki se uporablja v Indiji skupaj z gesto. Ta gesta se izvaja tako, da se sklene dlani v položaj molitve pred prsni koš in prikloni z glavo.

Splošni prevod Namaste pozdrava pomeni “Sveto v meni pozdravlja sveto v tebi.”. V moderni jogi se uporablja predvsem na koncu vadbe joge kot izkaz spoštovanja vezi med učiteljem in vadečimi.

 

3. KAJ POMENI OM?

Om ali aum je originalni zvok skozi katerega je nastalo in obstoja vesolje. Če pojemo om pravilno naj bi se vibracije zvoka prenesle po lobanji in kosteh obraza in na ta način prebudile Ajna svetlobo, čakro tretjega očesa. Ponavadi ga zapojemo na začetku in/ali koncu vadbe, da se energetsko povežemo in odpremo oz. zaključimo vadbo.

 

4. ALI JE V VAŠEM STUDIU LETNA ČLANARINA?

Ne, v našem studiu ni potrebno plačevati letne članarine ali pristopnine.

 

5. ALI LAHKO PRIDEM NA POSAMEZEN OBISK VADBE JOGE KADARKOLI V MESECU OZIROMA TEKOM SEZONE?

Da, prvi obisk in posamezen obisk staneta 15 eur. Katerikoli vadbi na urniku se lahko priključite kadarkoli.

 

6. KATERE KARTE IMATE NA VOLJO?

Na voljo imamo zakup posameznega obiska, karte s štirimi obiski (porabiti v enem mesecu), desetimi, dvajsetimi ali tridesetimi obiski (porabiti v enem letu), mesečne in letne karte z neomejenim številom obiskov. Nakup karte je možen kadarkoli.

 

7. KATERO KARTO SE MI NAJBOLJ SPLAČA KUPITI?

Svetujemo vam, da si za začetek kupite karto z obiski in se najprej prepričate, če vam naše vadbe ustrezajo. Če se odločite za obiskovanje naših vadb je nakup ustrezne karte odvisen od pogostosti obiska vadb. Če boste hodili na vadbe redno dva ali večkrat na teden vam svetujemo nakup mesečne oz. letne karte. Če bi si vseeno želeli obiskovati vadbe vendar vam vaš urnik ne dopušča rednega obiskovanja pa se vam najbolj splača zakupiti karte z desetimi, dvajsetimi ali tridesetimi obiski, ki jo lahko pokoristite v enem letu od dneva nakupa.

 

8. LAHKO IZVAJAM JOGO ČE NISEM GIBLJIV/-A?

Vsekakor. Ste popoln kandidat za jogo. Veliko ljudi misli, da morajo biti za vadbo joge gibljivi vendar je tako mišljenje podobno kot, če bi ljudje mislili, da morajo za vpis na učne ure vožnje avtomobila že znati voziti. Sprejmite sebe takšne kot ste in svoje sposobnosti ugledajte kot izziv in možnost napredka, ne kot omejitve. Skozi vadbe joge boste sčasoma v položaje vstopali globje in lažje. Na novo pridobljeno gibljivost pa boste z vadbami uravnovesili tudi s pridobljeno močjo, ravnotežjem in koordinacijo, povečanim kardiovaskularnim zdravjem in izboljšanim splošnim počutjem.

 

9. ALI LAHKO Z JOGO SHUJŠAM?

Seveda. Dobrobiti joge segajo veliko dlje od sprostitve in izboljšane gibljivosti. Z jogo lahko pridobite na moči in učvrstite mišice celega telesa, izboljšate kardiovaskularno zdravje in aerobno kapaciteto.

 

10. KAKO SE JOGA RAZLIKUJE OD RAZTEZANJA IN DRUGIH OBLIK VADBE?

Joga je v primerjavi z raztezanjem in večino drugih oblik vadbe veliko več kot le gibanje in fizični položaji. V jogi je fizična praksa le eden izmed vidikov joge. Čeprav je moderna joga povečini osredotočena pretežno na fizični aspekt je edinstvena in se razlikuje od drugih vadb, ker povezuje gibanje telesa in spremembe uma z ritmom našega diha. Povezava uma, telesa in diha nam namreč pomaga usmeriti pozornost navznoter. Skozi ta proces se naučimo prepoznavati svoje miselne vzorce brez obsojanja in želje, da bi jih spremenili. Začnemo se zavestno zavedati naših izkušenj iz trenutka v trenutek in smo bolj prisotni v sedanjosti.

 

11. KAJ VSE POTREBUJEM/ KAKO MORAM BITI OBLEČEN/-A NA VADBI JOGE?

Vse kar res potrebujete na vadbi joge je vaše telo in volja. Oblačila naj bodo lahkotna, raztegljiva in naj dihajo. Prav tako ne potrebujete nikakršne obutve in nogavic, ker smo na blazinah bosi. Iz obzirnosti do drugih vas prosimo, da na vadbo pridete čisti in se poskusite izmakniti uporabi premočnih parfumov in kolonskih vodic.

Priporočamo vam, da pred vadbo joge snamete nakit in si dolge lase spnete, ker vas lahko to drugače ovira pri izvajanju nekaterih položajev.

Na vadbo lahko prinesete svojo brisačo v primeru, da ste nagnjeni k potenju oziroma prekomernemu potenju.

Na vadbo lahko prav tako prinesete svojo steklenico vode, ki naj dobro tesni, da se vsebina ne razlije v primeru nezgode. Si pa lahko v studiu vedno postrežete z vodo in v hladnejših dneh s čajem, ki so pripravljeni in na voljo brezplačno za vadeče.

 

12. ALI SO V STUDIU NA VOLJO JOGA BLAZINE?

Da. Joga blazine so vedno na uporabo.

 

13. KAJ NAREDITI Z JOGA BLAZINO PO KONCU VADBE?

Po koncu vadbe joga blazine pošpricamo z vodo in obrišemo s krpami. Te potrebščine se nahajajo v svoji košari, ponavadi ob ogledalu v levem kotu studia.

 

14. ALI LAHKO PRINESEM SVOJO JOGA BLAZINO?

Da.

 

15. ALI LAHKO PUSTIM SVOJO JOGA BLAZINO V STUDIU?

Da. Če želite lahko pustite vašo joga blazino v našem studiu v za to namenjeni košari.

 

16. SEM POPOLN ZAČETNIK/ZAČETNICA. KAKO NAJ ZAČNEM Z JOGO?

Najboljši način za pričetek z vadbo joge je da preprosto pridete na izbrano vadbo in vidite ali vam joga ustreza. Seveda se zavedajte svoje telesne pripravljenosti in si temu primerno izberite obisk ustrezne vadbe. Na naši spletni strani lahko najdete opise stilov joge, ki jih ponujamo. Prav tako pa se lahko posvetujete z našimi učitelji.

 

17. KOLIKOKRAT NA TEDEN NAJ BI HODIL/-A NA VADBE JOGE?

Vse je odvisno od vaših želja, potreb in časa. Na vadbo joge lahko hodite vsak dan, tudi večkrat na dan, lahko pa pridete le enkrat tedensko ali enkrat mesečno.

 

18. KAJ NAJ NAREDIM, ČE VEM, DA BOM ZAMUDIL/-A?

Prosimo vas, da na vadbo prihajate točno oziroma vsaj pet minut pred pričetkom vadbe, da se pripravite na samo vadbo. Ker pa se zavedamo, da se vsakemu kdaj zgodi, da zaradi razlogov na katere nimamo vpliva lahko zamudi, vas bomo v studio na vadbo spustili tudi po začetku vadbe.

 

19. ALI LAHKO ODIDEM PRED KONCEM VADBE? ALI LAHKO SPUSTIM SHAVASANO?

Ker se zavedamo, da imate lahko natrpan urnik ne bomo komplicirali, če boste morali oditi iz vadbe pred samim koncem. Prosimo vas le, da sam odhod izvedete čim bolj diskretno, da s tem ne motite ostalih vadečih.

 

20. KAJ NAJ NAREDIM, ČE ŠE NISEM ZMOŽNA ODDELATI CELOTNE VADBE JOGE ALI VSEH JOGIJSKIH POLOŽAJEV?

Kadarkoli lahko med samo vadbo počivate ali v položaju otroka ali v strešici oziroma v katerikoli drugi asani, ki vam ustreza, da si povrnete dih in naberete moči.

 

21. KAKO SE PRIJAVIM NA DELAVNICE?

Prijave na delavnico in posebne dogodke so možne preko elektronskega sporočila, direktno v studiu ali preko naše spletne strani. Za prijavo preko spletne strani pojdite na podstran “PRIJAVE/DOGODKI”.

 

22. NA REDNEM URNIKU JE POTREBNA PRIJAVA NA VADBO YOGABOARD OB PETKIH. KAKO TO STORIM?

To lahko storite osebno v studiu ali preko elektronskega sporočila oziroma obrazca, ki ga najdete na našem spletnem mestu na podstrani “KONTAKT”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prijavi se na naše e-novice

* obvezna polja

Vaše podatke bomo uporabili za namene obveščanja o dogajanju v studiu in informacijami povazani z njegovim delovanjem. Če želite še naprej prejemati e-obvestila Vas prosimo, da označite spodnje polje:

Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite, tako da kliknete na povezavo za odjavo od prejemanja obvestil na dnu vsake e-pošte, ki vam jo pošljemo, ali prek naslova natarajastudio@icloud.com.

Za pošiljanje obvestil uporabljamo storitev Mailchimp. S prijavo nanje se zavedate, da bodo vaši podatki shranjeni in obdelovani na Mailchimpu po politiki zasebnosti opisani tukaj.

© 2019 Nataraja Studio - Vse pravice pridržane | Produkcija: 2digital spletne rešitve